Otkrio identitet u reklami

Da li je ovo zaista Stojan Mićin?

17:39, 26.06.2020.
Prije nekoliko dana, u okviru marketinške kampanje za Banjalučko pivo, osvanuli su bilbordi na kojima je, navodno, Stojan Mićin.

Poslije šest godina anonimnosti i vješto skrivanog identiteta, otkriveno je ko je zapravo i kako izgleda "Mićin mali" rodom iz Bijeljine, nastanjen na porodičnom "ranču" u Ugljeviku, izgleda i zvuči popuno neočekivano.

Da li je na fotografiji na bilbordima zaista on ili je to neki marketinški trik ovog imaginarnog lika koji godinama vješto skriva svoj stvarni identitet, za sada ne znamo.

Portal mojabanjaluka.info sutpio je u kontakt sa Stojanom, a zapravo Draganom, te ga pitao koji su razlozi zbog kojih se pojavio u reklami za Banjalučko pivo i zašto je poslije toliko godina odlučio da izađe iz anonimnosti i otkrije svoj identitet.

Pretpostavili su da je to možda želja i incijativa da u ovom teškom vremenu da svoj doprinos domaćoj proizvodnji i ukaže na značaj kupovine domaćih proizvoda. Ili možda ima planove da se okuša u politici, da se kandiduje na predstojećim izborima i konačno uzme stvar u svoje ruke poslije toliko kritike na društvenim mrežama. Ipak, dobili su od Stojana jednostavan i kratak odgovor. 

Prenosimo u originalu iz prepiske: „Zvalime ovi iz pivare da piem novo pivo i jedem vruću prasetnu cijeli dan. Pristao sam jer ko još to odbija?"

Ovaj fiktivni lik, sa preko 70 hiljada pratilaca na Fejsbuku, jedan je od prvih na našim prostorima, koji je poslije slavne Pokojne Mileve, postao regionalno popularan. Njegov specifičan stil izražavanja, oštre opaske napisane specifično nepravilnim jezikom, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Mnogima, dugo nije bilo jasno da li je ovaj lik zaista takav kakvim se predstavlja, ili je u pitanju čist sarkazam i kritika društva izrečena jezikom „običnog“ čovjeka iz naroda. Čak su se neki pojedinci prilično ozbiljno udubljivali u istraživanje fotografije muškarca koju Stojan na svom profilu koristi, a koja se montirana pojavljuje u brojnim različitim situacijama kojima je Stojan „prisustvovao“.

Da se podsjetimo, Stojan je „preko noći“ proslavio, do tad marginalnu ličnost, Đanija, pjevača folk muzike. U nekom momentu Đani je postao regionalno poznat upravo zahvaljujući ovom izmišljenom profilu. Nikada nismo saznali zašto se Stojan odlučio baš za Đanija i koji su motivi iza svega. Mnogi su spekulisali da iza profila stoji tim genijalnih marketinških stručnjaka i da su svaki Stojanov potez i objava unaprijed planirani, sa konkretnim ciljem.