Par sa više od 100.000 pregleda na društvenim mrežama: Terijer u invalidskim kolicima vodič slijepoj lisici

21:13, 16.04.2021.
Ovaj neobični dovojac osvojio je srca svih onih koji su pročitali njihovu priču.

Osim što liječi, veterinarka Ana Lapaz Mendez i spašava životinje, a njen dvojac osvojio je srca svih onih koji su pročitali njihovu priču.

Lapaz Mendez prije nekog vremena je usvojila lisicu Bundevu, a dva mjeseca nakon i terijera Džeka. Udomiti lisicu već je neobično po sebi, a ono što ovu priču čini još nesvakidašnjom je to što je lisica slijepa, a terijer za kretanje koristi kolica. Ali nije priča o spašavanju ovih životinja ono što je "najtopliji" deo ove priče, ono što osvaja srca je činjenica da su Džek i Bundeva postali nerazdvojni prijatelji.

Veterinarka kaže da brižni terijer od prvog trenutka pazi na lisicu, a ona je naučila da prati zvuk Džekovih točkova. Čak i kada lisica zastane, Džek je strpljivo čeka da mu se pridruž i izuzetno je zaštitnički postavljen prema svojoj prijateljici. 

I Džek i Bundeva su spašeni od eutanazije. Džek je obolio od raka na kičmi zbog čega je postao invalid, a Bundeva je, pored slijepila, pronađena sa dve slomljene noge. Poslije operacije tumora, Džek se lakše kreće ali su mu kolica neophodna, a od kako je upoznao Bundevu vratila mu se živost. Ljudi bi rekli - našao je novi smisao.

Zanimljivo je da nikada nije pokušavao da juri Bundevu kao ostali psi. Čini se da ju je odmah prihvatio kao sestru. Isto tako, ni Bundeva se ne ponaša kao tipična lisica. Doduše, Ana kaže da umiju i da se posvađaju ali to liči na tipičan odnos brat-sestra.

Kako su se često šetali u komšiluku ubrzo su postali atrakcija. Djeca često prilaze lisici i ona nikada ne bježi. Džek je uvijek tu na oprezu kako je neko ne bi povrijedio.

Priča o ovom nevjerovatnom paru imala je više od 100.000 pregleda na društvenim mrežama.