Nova dijeta

Riješite se kilograma bez gladovanja, hladna voda daje rezultate

12:48, 02.05.2019.
Izvor: informer
Thumbnail
Sagorjevanje više kalorija pomaže u gubljenju kilograma i održavanju zdrave težine. Vježbanje i zdrava ishrana dva su efikasna načina za postizanje uspjeha, ali postoje i neuobičajeniji načini kojima možete povećati trošenje kalorija.

Jedan od njih je konzumiranje hladne vode.

Voda je najbolji napitak za gašenje žeđi i hidrataciju tela. Osim toga, voda privremeno podstiče metabolizam kod odraslih i djece s prekomernom težinom, a neke studije pokazale su da se ovaj učinak povećava ako je voda koju pijemo hladna.Jedna grupa istraživača došla je, naime, do zaključka da je 40 odsto ubrzanja metabolizma posljedica činjenice da tijelo zagrijava vodu na tjelesnu temperaturu, odnosno tijelo troši energiju na zagrijavanje. 

Dvije studije provedene na mlađoj populaciji pokazale su da ispijanje 500 mililitara hladne vode povećava sagorjevanje kalorija za 24 do 30 odsto tokom 90 minuta vremena.

Istraživanja su pokazala i da uticaj vode na metabolizam može varirati od osobe do osobe. Zato imajte na umu da, iako su istraživanja potvrdila da ispijanje hladne vode može podstaći sagorjevanje kalorija, snaga efikasnosti ipak varira od osobe do osobe.

Naravno, na kraju ćemo napomenuti da samo konzumiranje hladne vode nije dovoljno ako vam je cilj gubitak kilograma. Radi se tek o maloj pomoći.

Za ostvarenje ovog cilja ipak je potrebno smanjiti unos kalorija, kolačiće zamijeniti voćem, baviti se nekom fizičkom aktivnošću i učiniti sve što možete da vaša probava bude uredna.

I pritom morate piti i dovoljno vode, koja je bitan dio zdravog života nezavisno od trošenja kalorija.