Muzej savremene umjetnosti RS: Izložba "Prostor, oblik, dodir" u Moskvi

10:57, 01.06.2018.
Thumbnail

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske učestvuje na Međunarodnom festivalu "Intermuzej 2018" u Moskvi sa izložbom "Prostor, oblik, dodir", koju su, prije zvaničnog otvaranja festivala, posjetili predstavnici Vlade Ruske Federacije.

Izložbu je juče posjetila delegacija koju su predvodili potpredsjednik ruske Vlade Olga Golodec, zamjenik Dimitrija Medvedeva i ministar kulture Ruske Federacije Vladimir Medinski.

Na ceremoniji otvaranja govorili su Golodetsova, Medinski, direktor Muzeja "Ermitaž" Mihail Pjotrovski i direktor Foruma slovenskih kultura Andrea Rihter, a prisustvovao je i Dušan Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji, koje je podržalo Muzej savremene umjetnosti u realizovanju ovog projekta u Moskvi.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković i Rihterova predstavile su posjetiocima projekat kojim se Muzej predstavlja na prestižnom festivalu, a koji je za ovu priliku prilagođen na ruskom jeziku, saopšteno je iz Muzeja.

Iz Muzeja ističu da su gosti tokom razgovora iskazali veliko interesovanje za projekat i predložili saradnju Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske sa Državnim umjetničkim muzejom "Puškin", prestižnom institucijom za internacionalnu saradnju.

"Intermuzej 2018", najznačajnija manifestacija iz oblasti muzejske djelatnosti u Rusiji, otvoren je do 4. juna.

(Srna)