Narodna skupština RS za tri dana usvojila dva zakona

14:19, 08.02.2018.
Thumbnail

Narodna skupština Republike Srpske je za dva i po dana zasjedanja usvojila dva zakona.
Podršku poslanika dobio je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, oba po hitnom postupku.

Sastavni dio Zakona o koncesijama postala su dva amandmana Kluba poslanika SNSD-a i Kluba poslanika Socijalističke partije kojima se definiše trošenje sredstava po osnovu koncesione naknade od strane jedinica lokalne samouprave, te stvara obaveza ministarstvima da pravilnikom urede pitanje raspodjele koncesione naknade za korištenje u slučaju kada se koncesiona djelatnost obavlja na teritoriji više jedinica lokalne samouprave.

Prvi dan zasjedanja parlamenta Srpske protekao je u raspravi o skupštinskom zapisniku iz septembra 2017, a juče u optužbama šta donosi novi zakon o koncesijama.

Ova redovna sjednica Narodne skupštine RS biće nastavljena u ponedjeljak, 12. februara, raspravom o Prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije - po hitnom postupku.

Među preostalim tačkama su odluke o zaduženjima za “Željeznice RS” i autoput Banjaluka-Doboj, te odluke o garancijama koje RS može dati u ovoj godini.

(Fena)