Petrovo: Poplavljeno 20 kuća, više od 100 zaplavljeno VIDEO

11:41, 06.05.2018.
Thumbnail

Na području opštine Petrovo poplavljeno je 20 kuća i najmanje dva preduzeća, zaplavljeno je 100 stambenih i pomoćnih objekata, dok su uništeni ili oštećeni mostovi usljed jakog nevremena, potvrđeno je Srni iz Opštinske uprave Petrovo.

Iz opštinske uprave navode da je pričinjena i ogromna šteta na putnim komunikacijama, da je u prekidu telefonski saobraćaj u dijelu opšine, kao i snabdijevanje vodom sa izvorišta "Vrela".

Uništeni su mostovi u naseljima Porječina i Sočkovac, pa su od ostatka opštine odsječeni mještani Krtove i Sočkovca, dok je oštećen most koji vodi ka manastiru Ozren.

Snažno navrijeme zahvatilo je noćas kompletno područje opštine Petrovo.

Pripadnici Civilne zaštite i zaposleni u komunalnom preduzeću "Voda" Petrovo noć su proveli na terenu pokušavajući da osposobe dio putnih komunikacija na koje je voda nanijela drveće i blato.

Načelnik opštine Ozren Petković obilazi teren radi sagledavanja posljedica i procjene gdje su neophodne hitne intervencije.

"Ovo što vidimo na terenu je strašno", ocijenio je Petković i najavio sjednicu opštinskog Kriznog štaba, na kojoj će biti odlučeno da li će proglasiti stanje elementarne nepogode.

(Srna, foto: Glas regije)