Pogledajte koje sve kompanije su prekinule da se reklamiraju na Facebooku FOTO

17:25, 30.03.2018.
Thumbnail

Nakon skandala sa neovlašćenim korišćenjem ličnih podataka miliona korisnika, neke od najvećih svjetskih kompanija prekinule su da se reklamiraju na Facebooku i obrisale su svoje zvanične profile.

Tokom ovog mjeseca, Facebook se našao u srcu skandala kad je otkriveno da su lični podaci 50 miliona korisnika dospjeli u ruke kompanije Cambridge Analytic koja ih je potom koristila kako bi uticala na njihovo mišljenje o Donaldu Trampu tokom predsjedničke kampanje u SAD 2016. godine.

To je podstaklo mnoge na brisanje svojih profila i napuštanje Facebooka. Na društvenim mrežama pokrenuta je kampanja #DeleteFacebook (izbrišite Facebook), a mnoge svjetske kompanije pridružile su se ovoj inicijativi.

Neke od kompanija giganata koje su se povukle sa Facebooka su Pep Boys, Playboy, Sonos.

Uprkos javnom izvinjenju Mark Zuckerberg-a, spisak se rapidno povećava, i na njemu su se našle sljedeće kompanije:

Tesla i SpaceX

Elon Musk oglasio se na Twitter-u i kao odgovor na izazov, obrisao stranice kompanija Tesla i SpaceX, iako je svako od njih imala više od dva miliona pratioca.

tesla-spacex-pusher

Playboy

Kreativni direktor Playboya, Cooper Hefner takođe je objavio na Tviteru da će zvanična Facebook stranica magazina biti obrisana.

playboy

Mozilla

Prošle nedelje, oglasili su se i predstavnici Mozille, izjavivši da će napraviti pauzu u reklamiranju putem Facebooka.

Mozilla-vs-IE

Commerzbank

Druga najveća banka Njemačke donela je odluku da prestane sa oglašavanjem na Facebooku.

commerzbank

"Privremeno zaustavljamo reklamne kampanje na Facebooku. Sigurnost našeg brenda i zaštita podataka su nam od ključnog značaja“, izjavili su njihovi predstavnici, a prenosi Rojters.

(telegraf.rs)