Pokušaj silovanja maloljetnice

20:02, 29.08.2017.
Thumbnail

Uobičajeno druženje kod najbolje drugarice, za petnestogodišnjakinju iz Brčkog, pretvorilo se u pravi pakao. Sa drugaricom koja živi preko puta mjesnog stadiona sjedila je ispred njene kuće, kada im se obratio radnik koji održava stadion i zatražio da dođu da mu pomognu.

Moja ćerka je prišla da mu pomogne, ne sluteći da će je napastvovati, kroz suze priča majka napadnute djevojčice.

"Zamolio je on nju da prenese neku kantu sa krečom, da samo ona njemu pomogne.On razvlači po igralištu kreč. I ona je mislila da njemu treba stvarno pomoći. Međutim, on je imao druge namjere i kad je ona ušla u tu prostoriju sa krečom, on je zatvorio u tu prostoriju i pokušao da je siluje", priča majka majka napadnute djevojčice.

Kćerka je uspjela pobjeći, dotrčala je do drugarice, koja je dovela kući i odmah smo sve prijavili policiji, kaže njena majka. Policajci su odmah izašli na lice mjesta i ispitali i jednu i drugu stranu, te o svemu obavijestili Tužilaštvo.

Istraga je u toku.

"Nakon utvrđivanja svih potrebnih činjenica i upućivanja izvještaja Tužilaštvu Brčko distrikta, javnost će o svim detaljima, koji su dokumenotvani o ovom slučaju, biti detaljno informisana", rekao je Senad Jašarević, šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta.

Zbog zaštite identiteta maloljetne osobe, u policiji ne žele da saopšte ni inicijale navodnog napasnika, koji, kako smo sazanali, živi u istom naselju gdje i djevojčica koju je napao, često taksira i trenutno je na slobodi. Sa njim danas nismo uspjeli da stupimo u kontakt.

Ovo je prvi slučaj prijave pokušaja silovanja maloljetnice u Brčkom, u posljednje dvije godine.