Snijeg oživio Čemerno FOTO

11:27, 19.02.2018.
Thumbnail

Planinski prevoj Čemerno, na magistralnom putu Gacko-Tjentište, postao je ovih dana prava atrakcija za ljubitelje snijega zbog potencijala koje posjeduje za zimske sportove.

Čemerno je postalo izbor velikog broja posjetilaca sa područja istočne Hercegovine, posebno iz Bileće i Gacka, koji sa djecom uživaju u čistom planinskom vazduhu, skijanju, sankanju i vožnji motornim sankama.

"Već drugi vikend dolazim sa porodicom na ovu planinu jer sam prezadovoljan terenom za skijanje. Moj četvorogodišnji sin uživa u snijegu. Kada dođete na ovo mjesto imate osjećaj kao da ste u bajci. Planinsko sunce, čist vazduh, tišina, kuće prekrivene snijegom", kaže jedan posjetilac iz Bileće.

[gallery ids="582463,582464,582462"]

Stanovnici Čemerna ističu da su presrećni što je ovih dana njihovo selo oživjelo i da se nadaju da će ovo mjesto, na 1300 metara nadmorske visine, postati centar planinskog turizma u Hercegovini i šire.

Na Čemernu su u mnogi Dubrovčani, koji su od ovog mjesta udaljeni svega jedan i po čas vožnje, kao i posjetioci iz Srbije, od kojih su neki ovdje izgradili vikendice.

(Srna)