Albanac koji je prekinuo meč sa Srbijom: Žao mi je što sam se popeo na crkvu, zbog drona ne žalim

08:50, 15.08.2020.
Izvor: Kurir
Tog kobnog 14. oktobra dogodio se veliki skandal na stadionu Partizana koji je potresao čitav region. 

Srbija je dočekala Albaniju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i svi su znali da je napetost na veoma visokom nivou, ali opet svi su se nadali da do haosa neće doći. Međutim, nije tako mislio i Albanac Ismail Morina. 

Sa dronom na koji je okačio zastavu "velike Albanije" prekinuo je utakmicu u Beogradu, a takođe i izazvao sukob igrača reprezentacija Srbije i Albanije. Stefan Mitrović u želji da se utakmica što prije nastavi skinuo je zastavu i oborio dron zbog čega je došlo do incidenta na samom terenu. 

Nakon ovog poteza Morina je sebi od života napravio "pravi pakao." Naredne tri godine proveo je u zatvoru ili kućnom pritvoru, zbog čega se nikako ne osjeća dobro. 

Priču o Morini prenio nam je magazin "Nedeljnik", koji je ekskluzivno priredio dio knjige Džejmsa Montagija "1321: Among the Ultras", u kojoj ovaj engleski novinar donosi priču o Albancu koji je kontrolisao dron na meču Srbije i Albanije.

Bilo je toliko priča i teorija zavjere o ovom incidnetu, ali jedina prava istina je ta da je Morina želio da učini patriotski čin i da se osveti srpskim huliganima za paljenje zastave u Đenovi.

- Kažu da sam uvredio njihovu zastavu. Njihovu vjeru. Nisam. Samo sam pokazao istoriju. Naše zastave - kaže Morina u knjizi "1321: Among the Ultras".

Istakao je da se kaje samo zbog jedne stvari.

- Zbog jedne jedine stvari: što sam se popeo na crkvu. Ako su se Srbi vjernici uvrijedili zbog toga, žao mi je. Tražim oproštaj što sam se popeo na crkvu. A ostalo? Osjećam samo ponos. Sve je to bilo moja ideja. I moja sposobnost. I moja glupost. Ali sve je bilo moje - objasnio je Morina.

(Kurir)