Alvarez Sandersu doslovno slomio lice pred više od 70.000 ljudi

09:39, 09.05.2021.
Izvor: Index.hr
Meksički bokser Kanelo Alvarez pred rekordnim brojem gledalaca objedinio je naslove svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji pobijedivši Britanca Bili Džoa Sandersa tehničkim nokautom. 

Sudac je prekinuo borbu između osme i devete runde jer je Sandersovo desno oko toliko nateklo da je bilo potpuno zatvoreno i njegovi su treneri zaključili da nije u stanju nastaviti borbu protiv tako zahtjevnog suparnika.

Meksikanac (56-1-2) je objedinio titule prema  WBA, WBC i WBO verzijama i nanio Sandersu (30-1) prvi poraz karijere.

"Znao sam da će ishod biti ovakav. Mislim da sam mu razbio lice i znao sam da se neće vratiti iz ugla", rekao je Alvarez.

Meč je održan u teksaškom Arlingtonu, na stadionu Dalas Kaubojsa, pred 73.126 ljudi. To je najveća posjećenost jednog bokserskog meča u zatvorenom u istoriji, koja je srušila dosadašnji rekord od 63.350 iz borbe Muhameda Alija i Leona Spinksa iz 1978. godine. Ujedno je to bilo najveće okupljanje u Americi od početka pandemije.

Publikom su dominirale meksičke zastave, a Alvarez je dominirao prvim dijelom borbe, prije nego što se Sanders ustabilio između četvrte i šeste runde. U osmoj je Alvarez opet bio agresivniji, a Sanders mu je, u pokušaju izbjegavanja udarca, naletio na aperkat koji ga je pogodio u oko. Ono je odmah nateklo, a nakon borbe Britanac je prevezen u bolnicu pod sumnjom u puknuće orbitalne kosti lica.