Dresovi sa vječitog derbija biće na aukciji za pomoć osoba sa invaliditetom

16:08, 05.04.2021.
Izvor: B92
Thumbnail
Dresovi sa derbija između Crvene zvezde i Partizana biće dati na prodaju, a prikupljena sredstva će biti donirana u humanitarne svrhe, saopštili su "crno-bijeli".

Proljetni prvenstveni derbi, 164. po redu, biće odigran u srijedu od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić".

Na inicijativu Beogradskog maratona i uz podršku uprava dva kluba, kao i Zajednice fudbalskih klubova Super lige, ovaj "vječiti" derbi, osim velikog sportskog značaja, imaće i svoj humanitarni karakter.

Ovogodišnji 34. Beogradski maraton biće održan 16. maja pod sloganom "Bez barijera" kao znak podrške i solidarnosti sa osobama sa invaliditetom.

"Želja nam je da ukažemo na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju osobe sa invaliditetom, kao i da stvorimo uslove za konkretna rješenja - radi uklanjanja mentalnih i fizičkih barijera kako bi se osobe sa invaliditetom što efikasnije uključile u redovne tokove života", navodi se u saopštenju Partizana.

U periodu od derbija do Beogradskog maratona organizovaće se prodaja dresova fudbalera Crvene zvezde i Partizana u kojima će igrati utakmicu, a radi prikupljanja sredstava za unapređenje uslova za bavljenje sportom i rekreacijom osoba sa invaliditetom, prevashodno mladih i djece.

O konkretnim ciljevima i načinu prodaje dresova javnost će uskoro biti obaveštena, kao i o postignutim rezultatima po završetku cijele akcije, naveo je Partizan.

Partneri u realizaciji projekta su i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Srpski filantropski forum, prenosi B92.