Osijek ga izbacio iz ekipe

Fudbaler se pijan zabio u benzinsku pumpu jer nije dobio čokoladicu

11:57, 02.03.2019.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Ekipa Osijeka odlučila je izbacili mladog reprezentativca Hrvatske Petra Bočkaja iz kluba nakon što se ovaj igrač u vidno pijanom stanju zabio u benzinsku pumpu.

Bočkaj je jedan od najbolji igrača Osijeka i jedan od najtalentovanijih hrvatskih igrača, ali zbog svog ponašanja ozbiljno je ugrozio svoju karijeru i pitanje je kakva ga budućnost nakon novog incidenta očekuje.

"Sinoćnjim incidentom u kojem je u sitnim noćnim satima pod uticajem alkohola nanio veliku materijalnu štetu te životno ugrozio osobe, a nekima i nanio tjelesne povrede, bježeći pri tome s mjesta nesreće - zaključio je svoju karijeru kao prvotimac našeg Kluba. Klub će povući pravne mjere kako bi nadoknadio štetu nanesenu ugledu Kluba njegovim neodgovornim i neprofesionalnim postupcima. Razlog izbacivanja je uzastopno kršenje profesionalnog ugovora", naveli su iz Osijeka.

Prema riječima svjedoka koji su se zatekli na pumpi, Bočkaj se namjerno zabio u trgovinu koja se nalazi u sklopu objekta jer navodno nije mogao dočekati smjenu radnika kako bi kupio čokoladicu. 

Petar Bočkaj karijeru je počeo u omladinskim selekcijama Dinama, nakon čega je prešao u NK Maksimir. Uslijedio je transfer u Inter iz Zaprešića, a nakon toga u Lokomotivu iz koje je stigao u Osijek.