ABA liga

Igokea gostuje Mornaru

15:32, 10.10.2019.
Izvor: ATV
Mornar je u ovu sezonu ušao sa veoma ambicioznim projektom. Uprava kluba uložila je veliki novac, najveći u klupskoj istoriji, kako bi pomrsila planove favoritima.

Igrački i po imenima, Mornar spada među timove koji će se boriti za plejof, a kako će to sve uspjeti da ukomponuje trener Mihailo Pavićević je drugo pitanje. 

Trener Igokee Marko Barać nije želio previše da govori o selekciji tima rivala. Ono što svakom upada u oko je veliki individualni potencijal Barana, ali Igokea ima čime da odgovori.

"Specifičnost ove utakmice je da zahtjeva najteži mogući rad u odbrani. Potrebna je disciplina, ali ne da nam to bude stega, već da uživamo u njoj. Imaju dobru geometriju u napadu, mogu da igraju na razne načine sa klasičnom peticom ili dvije četvorke koje šire. Pored svih sjajnih individualaca koje imaju, moraćemo da budemo skoncentrisani 40 minuta", rekao je Barać.

Igokea je prošle sezone sa Žarkom Milakovićem slavila u Baru. Tada je publika u dvorani Topolica vidjela meč spuštenih gardova sa 200 ubačenih poena. Sigurno je da će Mornar sa ovim timom akcenat staviti na napad, i vjerovatno će se povremeno igrati utakmice sa kišom poena. Zato je cilj Aleksandrovčana uvesti rivala u sporiji ritam.

"Biće potrebno praviti prilagođavanja u odnosu na njihove postave, imaju široke mogućnosti i napadački defanzivno. Spremali smo se za neke stvari koje možemo očekivati od njih u odbrani", dodao je Barać.

Barać je dodao i da će njegovi igrači morati da natjeraju sjajne individualce rivala na naporan rad u odbrani te da je timska defanziva način da se zaustave Pulen, Nidam i ostali. Utakmica u Baru igra se u subotu od 20 časova uz direktan prenos na ATV-u. Drugo kolo sutra otvaraju FMP i Mega.