Predsjednik FIFA

Infantino nije zainteresovan za Evropsku Superligu

22:41, 22.10.2020.
Izvor: B92
Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije Đani Infantino rekao je da nije zainteresovan za Evropsku Superligu.

U intervjuu objavljenom u njemačkom Argauer Cajtungu, Infantino je rekao da je FIFA koncentrisana na uspjeh Svjetskog klupskog prvenstva u novom formatu, na kome će od 2022. godine u Kini učestvovati 24 ekipe.

"Kao predsjednik FIFA zainteresovan sam za Svjetsko klupsko prvenstvo, a ne za Super ligu. Za mene, ne radi se o utakmici Bajerna iz Minhena protiv Liverpula, već Bajerna protiv Boke juniors", rekao je Infantino, preneo je Eurosport.

"Liverpul ima 180 miliona navijača širom svijeta. Flamengo ima 40 miliona navijača, od kojih su 39 u Brazilu. Liverpul možda ima pet miliona navijača u Engleskoj, a 175 miliona širom svijeta. Želim da klubovi van Evrope u budućnosti budu privlačni na globalnom nivou. To je moja vizija, da imamo 50 klubova i 50 reprezentacija koji bi mogli da postanu svjetski šampioni", dodao je on.

Britanski mediji nedavno su prenijeli da su saglasnost za učešće u Evropskoj Super ligi već dali Mančester junajted i Liverpul, a da je Real Madrid blizu potvrdnog odgovora.

Kako je tada naveo Skaj, više od 12 klubova iz Engleske, Njemačke, Španije, Italije i Francuske pregovaraju o tome da budu osnivači novog takmičenja, koje bi moglo da počne 2022. godine.