Jokić "zatrpao" koš Portlanda

07:54, 24.02.2021.
Centar Denvera, Nikola Jokić, razljutio se poslije "obične" partije protiv Atlante i zatrpao koš Portlanda. "Džoker" je sa 41 poenom predvodio Nagetse u pobjedi na Trejlbejzersima 111:106, a upravo je on donio prevaga u meču koji je rezultatski bio prilično gust u svakom momentu.

Jokić je protiv Atlante dao "samo" 15 poena, ali ni dabl-dabl u tom susretu nije zasitio apetite javnosti koja je navikla da srpski košarkaš briljira baš u svakom meču. E, pa sada se sve skupilo i slomilo na Portland koji se borio, često mogao da prelomi susret, ali je naspram sebe imao nezaustavljivog Ol star startera.

Ovoga puta, Nikola nije čekao drugu četvrtinu da započetne košgetersku seriju kao protiv Hoksa, već je u trećem napadu trojkom otvorio veče i najavio da će teško moći da mu neko stane na put. Upravo je na udaru bio Enes Kanter, centar Portlanda, koji nije imao načina da ga zaustavi.

Na kraju - 41 poen uz po pet skokova i asistencija za skoro 38 minuta provedenih na terenu. Jokić je šutirao 14/26 za dva, 3/6 za tri i 4/4 sa slobodnih bacanja, a ovoga puta nije imao niti jednu izgubljenu loptu.

Naistaknutiji "saborac" bio mu je Džamal Marej sa 24 poena i osam asistencija, pa na drugoj strani nisu bili dovoljni Demijan Lilard sa 25 i Karmelo Entoni sa 24 poena.