Jovo Lukić najbolji fudbaler Srpske, Zoran Ćurguz trener

13:03, 22.06.2021.
Izvor: ATV
Jovo Lukić najbolji je fudbaler Republike Srpske za prošlu godinu, objavili su organizatori desete po redu manifestacije „Dan fudbala Republike Srpske“. Ove godine, zbog pandemije korona virusa, svečanost dodjele priznanja, umjesto u januaru, održaće se 15. Jula u prostorijama Saveza.

Za najboljeg trenera proglašen je Zoran Ćurguz doskorašnji trener Željezničar Sport tima, sada Sloge iz Doboja, dok je fudbaler Leotara Danilo Šipovac dobio priznanje „Srđan Kačar“ za najperspektivnijeg igrača.

Fudbalski radnik za 2020. Godinu je Slobodan Đorđić.

Najbolji sudija je Radilsav Kačavenda.

Nagradu „dr Milan Jelić“ dobiće Bogdan Čeko, dok je ambasador fudbala Dejan Stanković. Nagrada „Miljan Miljanić“ odlazi u ruke Tome Marića.

Od ove godine žirijem predsjedava Dragiša Ćorsović koji kaže da je uvjeren da su dobro izabrali.

„Mi smo svoj posao uradili po savjesti. Sigurno da će biti i onih kojima se izbor neće svidjeti. Deset godina smo radili pošteno za dobrobit fudbala Republike Srpske i ovo je sigurno manifestacija koja je lična karta i Sportskog žurnala i i Fudbalskog saveza Republike Srpske. Svi su imali neke svoje favorite, ali smo na kraju jendoglasno donijeli odluke. Godinu iza nas obilježila je korona, ali i fudbaleri. Jovo Lukić je najbolji fudblaer i vjerujem da niko neće imati zamjerku na to“, izjavio je predsjednik žirija Dragiša Ćorsović.