Poljubio grb kraljevskog kluba

Kurtoa: Dolaskom u Real ispunio sam san

16:57, 09.08.2018.
Izvor: sportklub.rs
Thumbnail
Doskorašnji golman Čelsija Tibo Kurtoa na promociji u Real Madridu istakao je da je dolaskom u "kraljevski klub" ispunio san.

Dvadesetšestogodišnjak je u srijedu završio sve formalnosti oko prelaska u redove trostrukog uzastopnog šampiona Evrope, a u četvrtak je predstavljen medijima.

"Dolazak u najbolji klub na svijetu je velika odgovornost. I ponos. Danas sam ispunio svoj san. Nemate pojma koliko sam srećan. Želim da se zahvaliM Realu za sve napore koje je uložio i svim ljudima su mi pomogli da bih mogao da igram ovde," poručio je Kurtoa i dodao:

"Zahvaljujem se Čelsiju na svemu što su uradili za mene. Nikad neću zaboraviti period proveden u Londonu i dvije titule prvaka koje sam osvojio. Moj cilj je uvijek bio dolazak u Real. Poštujem Atletiko, ali sada sam u klubu u kome sam oduvijek želio da budem. Mislim da nikad nisam poljubio grb nekog kluba."

Belgijski reprezentativac je poslije ljekarskih pregleda potpisao šestogodišnji ugovor, a Čelsi će od ovog transfera zaraditi oko 40 miliona evra.

Kurtoa se još jednom izvinio zbog pjevanja anti-realovih pjesama poslije finala Kupa kralja 2013. godine.

"Takve stvari radite kada ste mladi. Bio sam dijete dok sam igrao za Atletiko. Sada sam zreo čovjek sa dvije titule prvaka Engleske", naglasio je Kurtoa.

Jedan od najboljih golmana na svijetu od 2011. godine je bio član kluba sa Stamford Bridža, s tim što je prve tri sezone proveo na pozajmici u Atletiko Madridu.