Slavni košarkaš na rubu očaja

Majka NBA zvijezde u vještačkoj komi

11:38, 25.03.2020.
Koronavirus teško je pogodio i Sjedinjene Američke Države. Pravu dramu zbog pandemije preživljava i porodica NBA zvijezde Karl-Entonija Taunsa.

Majka jednog od najboljih centara najjače svjetske košarkaške lige, Žaklin Kruz, nalazi se u vještačkoj komi nakon što je imala pozitivan test na opasni virus.

Košarkaš ekipe Minesota Timbervulfsa u emotivnoj objavi na svom profilu na Instagramu naglasio je da su njegovi roditelji imali zdravstvene probleme, a na nagovor njega i sestre obratili su se ljekarima.

"Mislim da je važno da svi shvate ozbiljnost onoga što se dešava u svijetu sa koronavirusom i mislim da mogu da pomognem s obzirom na to gdje je moj život trenutno i odlučio sam da u ovom klipu objasnim šta se dešava. Ranije ove nedjelje su mi rekli da mojim roditeljima nije dobro. Prva reakicja je bila da tražim pomoć za njih odmah. Rekao sam im da idu u najbližu bolnicu i poslije nekoliko dana bez napretka. Posebno je sestra govorila da mora da se testira na koronu. Bilo joj je sve gore i u bolnici su radili sve što su mogli. Bilo joj je bolje, imala je groznicu i temperaturu. Pluća su joj bila sve lošije, kašalj sve gori", rekao je Tauns u video klipu kog je objavio na Instagramu.

Nakon što nije bilo znakova poboljšanja, Kruz je podvrgnuta testiranju na koronavirus i nalaz je bio pozitivan.