Istorijski momenat

Marihuana više nije zabranjena u NBA ligi!

12:32, 04.12.2020.
Izvor: Srna
NBA liga više neće vršiti testove igrača na marihuanu, ali je zato zabranila nošenje traka za glavu koje su promovisali Rodžer Federer i Rafael Nadal, navodno, zbog "nedovoljne bezbjednosti"

Kako navode sportski portali, odustajanje od testiranja igrača na marihuanau /čija je upotreba dozvoljena u nekim američkim državama/ predstavlja istorijski momenat.

NBA liga odlučila je da testovi na marihuanu ne budu obavezan dio kontrole kršenja pravila o dopingu za igrače, što je bio slučaj i tokom nedavnog finiša prethodne takmičarske godine.

Kako je objašnjeno, odluka je zasnovana na pravilima bezbjednosti u okolnostima pandemije i za cilj ima smanjivanje broja nepotrebnih direktnih kontakata osoblja iz antidoping sistema i košarkaša.

Košarkašima će i dalje biti zabranjeno reklamiranje brendova koji nemaju potpisane ugovore sa NBA ligom, a neće biti dozvoljeno ni nošenje nakita ni crnih maski od traka.

Crne maske proteklih godina promovisali su igrači poput Lebrona DŽejmsa, Kajrija Irvinga, i to u slučajevima kada su imali povrede nosa ili lica.

Iako bi mnogi željeli da liče na Betmena ako budu morali da nose maske, igrači će morati da izaberu druge modele.