Trener Partizana

Milošević: Ujedinili smo navijače, važna pobjeda

20:53, 22.09.2019.
Izvor: Srpskainfo.com
Trener Partizana Savo Milošević je još jednom nadmudrio Vladana Milojevića stratega Crvene zvezde. Partizan je slavio sa 2:0 u 161. "vječitom derbiju" i prišao na samo bod zaostatka.

U Partizanu su izuzetno zadovoljni sa osvojena tri boda. "Crno-bijeli" su više željeli pobjedu, bili su konkretniji i opasniji.

"Imali smo više od igre, nametnuli smo svoju igru i to smo ponovili večeras. Generalno bio je dobar derbi sa trkom i ritmom. Zvezda me iznenadila jer je izašla ofanzivnije nego što sam očekivao. Anulirali smo sve prednosti Zvezde. Nije ovo prvi put da smo uradili. Nešto slično smo uradili i u finalu Kupa. Znali smo kako moramo da igramo. Energija je odradila svoje, imali smo mnogo više energije od protivnika. Presudila je veća želja. Momci su odradili sve što smo htjeli, dobro smo timski zaustavili Marina, ali pri tome ne želim da omalovažim kolegu", istakao je Milošević.

Pred meč je bilo dosta iznenađenja u sastavima.

"Uvijek sam rekao da će igrati oni koji su najspremniji. Zato sam neke igrače ostavio na klupi jer ne mogu igrati 90 minuta. Na našu sreću za neke je bilo dovoljno 20 do 30 minuta", dodao je Milošević.

Trener Partizana je istakao da mu je ipak draži trijumf u finalu Kupa.

"Uvijek je lijepo pobjediti derbi. Uspjeli smo da ujedinimo navijače i da tu energiju kanališemo ka pozitivnom. Možda je to ovaj derbi uradio veliku stvar i donio nam je veliko samopouzdanje. Ovo jesu tri boda, a nama slijedi teška nedjelja u kojoj moramo da nastavimo osvajati bodove", istakao je na kraju Milošević, koji je pohvalio učinak Birbasa Natha koji je pokazao da je lider tima.