Ne smijem da pravim pogrešne poteze

Nadal sa strepnjom čeka rezultate nalaza

21:07, 04.11.2019.
Izvor: Tanjug
Poznato je da se Rafael Nadal povukao bez borbe u polufinalu mastersa u Parizu. Denis Šapovalov je tako dobio priliku da igra u finalu, ali ga je Novak Đoković u borbi za trofej počistio sa terena. Nadal je nekako uspio da prihvati situaciju u kojoj se našao, a govorio je i o budućnosti.

Španac je svjestan da je zdravlje na prvom mjestu, ali ističe da će učiniti sve kako bi bio spreman za učešće na završnom turniru u Londonu.

"Da se nisam povukao u meču sa Šapovalovim, ne bi bilo dobro. Prošao sam istu priču ranije, zato su ljekari preporučili pauzu. Ne smijem sebi da dozvolim da pravim pogrešne poteze. Cilj je da se oporavim, ali se nadam da ću biti u stanju da igram u Londonu, to mi je cilj", poručio je Nadal.

Rafa vjeruje da je uradio dobar posao ove sezone i kako kaže, ponosan je na sebe.

"Veoma sam zadovoljan urađenim u sezoni. Bilo je teško na početku, ali našao sam način da se vratim na najviši nivo i evo, sada sam opet prvi. Ponosan sam na sebe", iskren je bio Nadal.

U pitanju je bol u trbušnom zidu, a Nadal je zbog slične povrede prošle godine propustio završni turnir. Očekuje se da rezultati magnetne rezonance budu uskoro poznati, a tada će se znati i kakve su šanse Špancu za nastup u Londonu, prenosi Blic.

Ukoliko ipak ne bude spreman za mečeve u "O2" areni, Nadala će zamijeniti sunarodnik, Roberto Bautista Agut. Žrijeb za završni turnir biće obavljen u utorak 5. novembra, u Londonu.