Nikola Mirotić protiv zakona o slobodi vjeroispovijesti

17:36, 25.12.2019.
Izvor: Srna
Nikola Mirotić, vrhunski košarkaš, jedan od najtalentovanijih i najboljih igrača iz Crne Gore, i veliki humanista, ponovo je podigao svoj glas protiv diskriminatorskog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je na dnevnom redu Skupštine Crne Gore, saopštila je Mitropolija crnogorsko primorska.

Mirotić je podijelio fotografiju vladika, sveštenstva i monaštva Srpske pravoslavne crkve u litiji ispred podgoričkog Hrama Hristovog Vaskrsenja koji su juče protestovali protiv zakona o slobodi vjeroispovijesti, dajući time bezrezervnu podršku njihovoj borbi za odbranu svetinja i apelu poslanicima da ne glasaju za ovaj zakon.

Ispred Skupštine Crne Gore juče su stotine sveštenika i monaha, predvođeni NJegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i episkopima budimljansko-nikšićkim Joanikijem i dioklijskim Metodijem, izrazili svoj protest i apelovali da poslanici ne glasaju za ovaj zakon, navodi se u saopštenju.

Episkop Metodije pročitao je proglas Svetovasilijevskog sabora iz Nikšića, a mitropolit Amfilohije je pozvao sve poslanike, posebno one rimokatoličke i islamske vjeroispovijesti da ne donose ovaj diskriminatorski akt.

"Naš brat Mirotić ljetos, nakon završene uspješne sezone u NBA ligi, sa suprugom Ninom, posjetio je Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici i potpisao peticiju protiv otimanja svetinja i zakona kojim je to previđeno", ističe se u saopštenju.

Peticiju protiv spornog zakona do sada je potpisalo oko 100.000 građana Crne Gore.