Rolan Garos

Novakov lakši trening protiv Berankisa

15:54, 05.06.2021.
Novak Đoković je bez ikakvih problema obezbijedio prolazak u četvrto kolo Rolan Garosa! Ričardas Berankis nije pružio apsolutno nikakav otpor najboljem igraču na svijetu u ovom trenutku i već poslije sat i po igre pognute glave napustio je teren. 

Srpski teniser je tako prišao na korak od plasmana u četvrtfinale i potencijalnog duela sa Rodžerom Federerom - 3:0 (6:1, 6:4, 6:1).

Koliko je ovaj meč išao u jednom smjeru, govori podatak da u prva dva seta nismo ni imali nijedan gem u kojem se igralo na razliku, niti koji je trajao duže od četiri minuta. Novak je držao potpunu kontrolu, Berankis je jednostavno pravio ogroman broj grešaka, naročito iz bekhenda i sve je rezultovalo pravim debaklom Litvanca.

Prvi set započeo je nevjerovatnom serijom Novaka Đokovića. Osvojio je srpski teniser uvodnih pet gemova, ali ipak nije uspio da osvoji ovaj period igre sa "krompirom" Litvanca, koji je uzeo jedan gem na svoj servis pred sam kraj. Ali ni to mu ništa posebno ne vrijedi - poslije malo manje od 25 minuta igre već je imao set zaostatka.

Drugi set je bio malo rezultatski neizvjesniji, mada se i tu dalo primjetiti da Novak ima potpunu kontrolu.

Doduše, Berankis je malo opustio ruku u ovom periodu igre, neki sasvim dobri udarci su završavali na liniji, a servis je popravio. Međutim, u petom gemu je "popustio" i dao Đokoviću brejk, koji je ovaj sačuvao do kraja. Vidjeli smo i dva veoma kratka gema, koja su potrajala tek nešto duže od minuta.

U trećem dijelu igre, Berankis kao da se predao. Litvanac je igrao potpuno indolentno i djelovao je kao da jedva čeka da izađe sa terena "Filip Šatrije". Novak je nastavio da ga komada, uzeo mu je dva puta servis za 12 minuta i sve je djelovalo kao potpuna rutina. Đokovićev rival je doživio potpunu katastrofu.

U narednom, četvrtom kolu Novak će se sastati sa Lorencom Musetijem koji je u pet setova savladao Marka Ćekinata. Nema sumnje da će Đoković biti veliki favorit, pošto je Italijan proveo na terenu gotovo tri sata, a ima daleko manje iskustva od srpskog tenisera.

(Telegraf.rs)