Jasan cilj banjalučkih košarkaša

OKK Borac kreće u lov na ligu BiH

19:39, 19.10.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Banjalučka košarka godinama čeka povratak u Ligu BiH. Ove sezone riješeni su u OKK Borac da naprave korak više u odnosu na prethodnu. Bratunac je bio nepremostiva prepreka u finalu tako da će Banjalučani morati da pruže više ove godine, kako bi se vratili među najbolje klubove u BiH. Trener Dragan Mičić dobio je sedam novih igrača, neki imaju iskustvo igranja u jačim takmičenjima, tako da Borac, bar na papiru, ima tim šampionskog kova.

"Mogu da obećam energiju i veliku borbu. Imamo mladu ekipu, radili smo dobro i spremni smo za prvu utakmicu. Disciplina na terenu i van njega je karakterisala sve moje ekipe, tako će biti i u Borcu dok sam ovdje," rekao je Mičić.

Borac na startu prvenstva dočekuje Sokolac. Iako je ekipa značajno izmijenjena, kapiten je ostao isti. Srđan Ločar će i ove sezone diktirati igru kluba, a poručuje da su njegovi saigrači spremni na sve izazove. 

"Raspitivali smo se o drugim ekipama, vidjeli smo šta su uradili tokom ljeta. Naš cilj je jasan, a to je borba za vrh. Želimo titulu i povratak u Ligu BiH," rekao je Lončar.

Borac je predstavio nove dresove koje bi mogao da obuče i bivši evroligaš Marko Šćekić. On je registrovan za takmičenje i ukoliko bude fizički spreman, nastupaće za banjalučki klub. Borac i Sokolac igraju u nedjelju u 20 časova i 30 minuta.