Gradonačelnik Igor Radojičić

Podrška banjalučkim odbojkašicama na međunarodnoj sceni

12:21, 25.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Gradonačelnik Igor Radojičić čestitao je na dosadašnjem uspjehu odbojkašicama "BL Voleja", vicešampiona BiH, koje će ove sezone igrati u dva međunarodna takmičenja, Srednjoevropskoj ligi i CEV Kupu.

On je na današnjoj konferenciji za novinare tim povodom, naglasio da je posebno važno što će se u našem gradu igrati međunarodne utakmice.

"Banjaluka je gladna kvalitetnog sporta, naša publika dobro zna šta su kvalitetni rezultati jer mi u svom gradu imamo osvajače evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja", istakao je on.

Gradonačelnik je istakao da je pred nama dobra sezona kada je riječ o kolektivnim sportovima, jer je nekoliko banjalučkih klubova izborilo učešće na međunarodnoj sceni.

"Vjerujem da ovaj klub ima snagu da privuče publiku, sponzore, a onda bi sa tim trebalo da dođu još veći uspjesi", kazao je Radojičić.

Predsjednik kluba "BL volej" Slađan Cvijanović rekao je da ih ove godine očekuju ozbiljni izazovi u evropskom i regionalnom takmičenju.

"Nadam se da ćemo na najbolji način predstavljati Banjaluku i banjalučku odbojku koja će nesumnjivo rasti u budućnosti", rekao je Cvijanović.

Direktor "BL Voleja" Duško Ovuka posebno je istakao da su u pitanju izuzetno kvalitetna takmičenja, a klubu će samo za učešće u Srednjoevropskoj ligi biti potrebno oko 150 hiljada maraka.

I direktor SD "Borik" Nenad Talić je, ovom prilikom, naglasio da je veliko zadovoljstvo što će se u banjalučkom "hramu" sporta igrati međunarodne utakmice.

"Rukometašice su izborile plasman u Prmijer ligu, "Orlovi" su izborili nastup u regionalnu ligu, rukometaši u EHF Kup, a onda naše dame će učestvovati u evropskim odbojkaškim takmičenjima. Mi ćemo biti servis grada i omogućiti im najbolje moguće uslove", kazao je Talić.

Podrška

Naš proslavljeni odbojkaš Veljko Bašić pružio je odbojkašicama svoju podršku.

"Sam izlazak našeg kluba u Evropu daje drugu dimenziju. Od ovog momenta, mi više ne predstavljamo samo klub nego grad i sve što smo do sada uspjeli da napravimo. Imamo veliko zadovoljstvo da igramo u Evropi. Imamo obavezu da grad predstavimo u najboljem svjetlu", kazao je Bašić.