Ne stišava se bura oko prvog Srbina koji igra za tzv. Kosovo!

Poznati srpski fudbaler poručio Iviću: Neke crvene granice se ne prelaze!

10:26, 22.02.2020.
Od kada se u javnosti pojavila informacija da je mladi Ilija Ivić odlučio da igra za reprezentaciju tzv. Kosova uslijedila je lavina reakcija, a oglasio se i čuveni srpski fudbaler Milan Lane Jovanović.

Krilni napadač je bio jedan od ključnih igrača kada je Srbija 2010. godine prvi put od osamostaljenja izborila plasman na Svjetsko prvenstvo. Pod dirigentskom palicom Radomira Antića, a sa zvanjem najboljeg fudbalera belgijskog prvenstva Jovanović je igrao maestralno.

Sve je na kraju naplatio i pogotkom protiv Njemačke kojim je donio jedini trijumf srpskoj selekciji u Južnoafričkoj Republici. Nekadašnji as se osvrnuo i na slučaj Ilije Ivića.

"Pravdati svoj postupak u 17. godini da prihvatanjem poziva iz Prištine činiš ustupak svojoj karijeri jednostavno ne pije vodu. Bez obzira na potrebu jednog igrača da se igranjem za reprezentaciju dodatno afirmiše u fudbalskom svijetu, postoje neke crvene linije preko kojih čovjek ne treba da prelazi. U normalnim okolnostima mora postojati kulturna, sportska i privredna razmjena među našim narodima, ali jedno je klupski, a drugo reprezentativni fudbal", rekao je Lane.

Govorio je i o tome kako bi volio da izgleda svaki nacionalni tim Srbije.

"Što se mene tiče, ne moramo nikad biti svjetski prvaci, samo nemoj da mi za Srbiju igra 11 Brazilaca. Meni takva titula ništa ne bi značila. Mi smo šampioni kad pehar donese Novak Đoković, Miloš Teodosić, Vanja Grbić, Asmir Kolašinac. To su asovi s kojima se ja identifikujem", jasan je Lane Jovanović.

(sport.blic.rs)