Gradska uprava

Prijem za sportske talente

17:31, 08.10.2019.
Izvor: ATV
Gradonačelnik Igor Radojičić organizovao je danas prijem za mlade i talentovane sportiste Branka Tadića i Filipa Marinkovića, koji su nedavno ostvarili zapažene uspjehe na međunarodnoj sceni.

Proteklog vikenda, Tadić je na Balkanskom džudo prvenstvu za kadete u Budvi osvojio zlatnu medalju, dok je Marinković zauzeo drugo mjesto na Svjetskom kupu u džiu džicu.

"Ovo je kolosalni rezultat za Džudo klub "Zvijezda", čiji je Tadić član, ali i za Banju Luku i Republiku Srpsku, pošto je ovaj mladi takmičar jedini koji je uspio da se okiti sa četiri medalje sa evropskih kupova iz Folonike, Đera, Kopra i Zagreba, zahvaljujući čemu danas zauzima visoko peto mjesto na Svjetskoj rang listi", naglasili su iz "Zvijezde".

Istovremeno, iz džiu džicu kluba "Minotaur" istakli su da je Marinkovićevo srebro na nedavno održanom Svjetskom kupu u Bukureštu najveći uspjeh u istoriji ovog kluba i jedan od najboljih rezultata od osnivanja Džiu džicu saveza Republike Srpske.

Čestitajući Tadiću i Marinkoviću na ostvarenim rezultatima, gradonačelnik Radojičić ukazao je da Grad Banja Luka sa svoje strane, čini brojne napore kako bi prepoznati talenti imali adekvatne uslove da ostvaruju što bolje rezultate.

"Od ove godine, našim sportistima je na raspolaganju za treninge i novoizgrađena sportska dvorana "Centar", a Grad je, između ostalog, od ove godine po prvi put uveo i stipendije za najuspješnije sportiste, koje se dodjeljuju isključivo na osnovu sportskih rezultata", rekao je Radojičić.