RK Borac će nastupati u Kupu EHF

17:11, 18.06.2019.
Thumbnail
RK Borac naredne sezone nastupaće u Kupu EHF. Upravni odbor banjalučkog kluba odlučio je ovo na današnjem sastanku nakon odustajanja šampiona BiH Izviđača od igranja u Evropi.

Borac će igrati prvo kolo kvalifikacija Kupa EHF, u slučaju ispadanja na startu ovog takmičenja, Banjalučani bi nastavili evropski put u EHF Čelendž kupu.

Upravni odbor je prihvatio izvještaj trenera Mirka Mikića koji ostaje na klupi Borca. Članovi UO su saglasni da su zadovoljni sezonom iako je cilj bio osvajanje šampionske titule. Osvajanje Kupa BiH i evropski iskorak zadovoljili su čelne ljude kluba.

Budžet kluba za narednu sezonu nije formiran i zavisiće od pomoći nadležnih institucija poručuju iz Gospodske ulice. Ostaje nada da će okosnica ekipe i sljedeće sezone nositi dres Borca, a prioretna pojačanja su na poziciji desnog beka jer je Dejan Unčanin završio karijeru, a Dean Šešić karijeru nastavlja u Sloveniji. Ranije je poznato da je klub napustio Srđan Mijatović koji seli u Španiju. Finansije će kao i uvijek diktirati i pojačanja, a cilj naredne sezone je osvajanje domaćih trofeja i što bolji evropski plasman poručuju iz Borca.