Petostruki dobitnik "Zlatne lopte"

Ronaldo otkrio čime će se baviti poslije fudbala

20:56, 28.12.2019.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Petostruki dobitnik "Zlatne lopte" Kristijano Ronaldo (34) poručio je da nema namjeru da se uskoro povuče sa fudbalskog terena, ali da već zna da neće biti trener kada okači kopačke o klin. Poslije fudbala, na redu će biti fakultet i gluma.

"Kada završim sa aktivnim bavljenjem fudbalom, posvetiću se studiranju", rekao je na sportskoj konferenciji u Dubaiju Ronaldo, koji će u februaru napuniti 35 godina.

"Želim da nastavim sa školovanjem, koje sam morao da prekinem. Hoću da učim, da se obrazujem. Imam namjeru da dođem do odgovora na brojna pitanja koja mi se vrte u glavi".

Јoš interesantnija je druga stavka koju je zacrtao da ostvari, kada prestane da teroriše protivničke golmane.

"Oduvijek me je fascinirao film. Zbog toga imam plan i da se oprobam kao glumac".

A kada bi sve to moglo da se dogodi, još je neizvjesno. Portugalac ima ugovor sa Јuventusom do juna 2022. godine, i kako igra, i u kakvoj formi, ne bi bilo čudno da nastavi dalje.

"Ranije su fudbaleri prestajali da igraju sa 30 ili 32 godine, a danas nastupaju i sa 40. Znam samo da nikad dosad nisam imao lošu sezonu. Uvijek sam spreman za nove izazove i ne napušta me želja da pobjeđujem. Sa terena ću se povući, kada budem osjetio da moje tijelo više ne može da odgovori izazovima", kaže Ronaldo.

On je poručio da poslije svih dostignuća u fudbalu više nikom ništa ne mora da dokazuje.

"Ovo je vrijeme kada uživam. Јedino se još dokazujem porodici i prijateljima", istakao je Ronaldo.