Meč sezone za rukometaše Borca, protiv Izviđača za prvo mjesto

19:43, 08.05.2021.
Izvor: ATV
Rukometašice Borca deklasirale su Izviđač 34:15 u meču 21. kola Prvenstva BiH i sada su na korak od osvajanja šampionske titule. Do kraja je još ostalo da odigraju duel protiv Katarine, narednog vikenda. Sutra će na teren i rukometaši Borca. Njih, takođe protiv Izviđača, očekuje najvažniji meč u dosadašnjem toku sezone.

Iako je do kraja sezone u Premijer ligi BiH za rukometaše ostalo još četiri kola, sutrašnji derbi između Izviđača i Borca vjerovatno je i ključna utakmica u borbi za šampionsku titulu. Borac je u prvom dijelu sezone slavio minimalnim rezultatom u Banjaluci. Ima i bolju gol razliku, pa u meč ulazi sa prve pozicije. Ipak, dva nedavna poraza u Kupu BiH od istog rivala, dobra su opomena “crveno-plavima”, pred vjerovatno i najvažniji meč ove sezone.

Puljizović je svjestan da je u prethodna dva okršaja sa Izviđačem malo toga funkcionisalo u igri Borca. Pred početak sezone cilj je bila dupla kruna, pa je, nakon ispadanja iz Kupa, sve usmjereno ka tituli u domaćem šampionatu.

Utakmica Ljubuškom na programu je sutra od 16 časova i 30 minuta. Borac će do kraja igrati sa Slogom iz Gornjeg Vakufa, Konjuhom i dobojskom Slogom, ali je jasno da će pobjednik sutrašnjeg meča imati najveće šanse da prvi prođe kroz cilj.