Fudbaler Partizana

Sadik za ATV: Uspjeh se mjeri na kraju sezone

19:52, 14.10.2019.
Od ove sezone nigerijski fudbaler Umar Sadik, prva je napadačka opcija beogradskog Partizana. Na crno bijelu stranu Topčiderskog brda Sadik je stigao kao pozjamljeni igrač Rome, a nakon što je usvojio trenersku filozofiju Save Miloševića ušao je u odličnu formu.  Na dosadašnjih šesnaest odigranih utakmice osam puta se upisao u listi strijelaca. “Zasluga je to cijelog tima”, ne želi ovaj 22 godišnji fudbaler da svoj gogleterski učinak ističe u prvi plan.

Umar Sadik, fudbaler Partizana: “Zadvoljan sam kako to sve ide ove sezone, ali u fudbalu se sve jako brzo okrene. Za čas možeš da uđeš u lošu formu i seriju loših rezultata. Zato moramo naporano da treniramo i da budemo fokuisarani kako bi zadržali ovaj nivo igara.”

Sadik je po dolasku u Partizan izjavio da mu je cilj da postane najbolji nigerijski fudbaler u istoriji beogradskog Partizana, I da svojim igrama nadmaši učinak zemljak Tariba Vesta, Obiore OditE I Ifeanija Emeghare koji su svojevremeno nosili crno bijeli dres. Za sada je na dobrom putu, a kaže da je zadovoljan i klupskim rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone. Ipak, podsjeća, da se crta u rubrici uspjeh, podvlači tek na kraju sezone. 

"Dobro smo krenuli, ali ovo je tek početak sezone. Prerano je da pričamo o dobrim rezultatima.  Za sada ništa nismo osvojili. Na kraju sezone ćemo da znamo da li smo bili uspješni", kaže Umar Sadik, fudbaler Partizana.

Sadik, ne krije da u nastavku sezone ima i jednu ličnu želju, a to je da ga na svoj spisak uvrsti selektor reprezentacije Nigerije , Gernot Ror. Napadač Partizana, kaže da ukoliko nastavi sa dobrim igrama ima pravo da se nada pozivu medju najbolje fudbalere svoje zemlje čije boje je branio na Olimpijskim igrama u Riju, a sa četiri postignuta gola dao je svoj puni doprinos osvajanju bronzane olimpijske medalje.