Banjaluka ne mora da brine za rukometnu budućnost

18:47, 30.05.2021.
Izvor: ATV
U konkurenciji igrača do 15, odnosno do 13 godina, Škola rukometa "Banjaluka" je bez premca u Republici Srpskoj. Na turnirima u Zvorniku i Brčkom učenici Damira Jankovića i Gorana Bibića bili su bolji od konkurencije. Tu se ne zaustavljaju, već razmišlaju o tituli šampiona BiH za koju će se boriti već predstojećeg vikenda. Mihajlo Malbašić, koji ima 14 godina, kaže da na svaki turnir odlaze sa dozom pritiska dobrog rezultata, jer su na pobjede naviknuti od početka bavljenja rukometom.

Dječaci su zadovoljni radom u ovoj školi rukometa koja je najmasovnija u Banjaluci. Bivši igrači i treneri Borca angažovani su sa zajedničkim ciljem da u budućnosti grad rukometa ponovo stvara igrače koji bi nastupali na velikoj sceni.

Da iz masovnosti dolaze rezultati dokaz su i ovi uspjesi Banjalučana. Pandemija je poremetila proces rada i treninga pa broj članova konstatno varira. Osim toga, mladi sportisti su duži period bili onemogućeni da svoj talenat razvijaju na terenu što može da ostavi negativne posljedice.

Talenat je obaveza da se još više radi, a i ovo teško vrijeme, kojem, nadamo se dolazi kraj, može da bude lekcija ako se shvati na pravi način. Ovi mladi momci iz Škole rukometa Banjaluka, nastaviće sa vrijednim radom, a naredne sezone nastupaće u Drugoj ligi Republike Srpske što je još jedan korak naprijed.