Bivši as Kingsa

Stojaković za ATV: Zajon mora da se navikne na NBA

20:53, 08.10.2019.
Izvor: ATV
Novi NBA superstar, 19-godišnji Zajon Vilijamson, sinoć je u predsezoni najbolje svjetske košarkaške lige debitovao za Nju Orleans Pelikanse.

Pelikansi su pobijedili Atlanta Houkse 133-109, ali su svi priželjkivali da vide šta u NBA konkurenciji može momak čiji je profesionalni debi privukao najveću pažnju košarkaškog svijeta još od Lebrona Džejmsa 2003. godine.

Već u prvoj - doduše, donekle revijalnoj - utakmici, prvi pik ovogodišnjeg drafta je pokazao da će sa svojih 130 kilograma raspoređenih na dva metra visine, i vanserijskim fizičkim predispozicijama, biti nerješiva enigma za mnoge rivale, kao što je bio u srednoj školi, ali i na prestižnom univerzitetu Djuk.

Ipak, u NBA ligi očekuju ga igrači sličnih atletskih sposobnosti, a Predrag Stojaković, operativac Sakramento Kingsa i jedan od najboljih srpskih košarkaša u istoriji, smatra da je za Vilijamsona najvažnije da bezbolno prođe kroz period adaptacije na najviši nivo košarke.

"Zavisi od njega koliko će se brzo adaptirati na stil košarke u NBA i na bolje atlete i košarkaše. Sve govori da on ima taj talenat i da će taj korak ka NBA biti dobar", rekao je Stojaković.

Zajona Vilijamsona, Nikolu Jokića, Džejmsa Hardena i ostale NBA zvijezde moći ćete da pratite dva puta sedmično u direktnim prenosima u programu ATV-a.