Tajger Vuds uspješno operisan i oporavlja se od saobraćajne nesreće, kritična bila desna noga

11:09, 25.02.2021.
Jedan od najboljih golfera svijeta, Tajger Vuds doživeo je tešku saobraćajnu nesreću poslije koje je morao da bude transportovan u obližnji medicinski centar gdje je uspješno operisan i trenutno se oporavlja.

Na svu sreću, sa njim sve teče u pravom smjeru i čini se da će uspjeti da prevaziđe sve traume.

U međuvremenu se oglasio njegov tim, koji je potvrdio da je Tajger Vuds doživeo saobraćajnu nesreću, a potom bio operisan na UCLA Medicinskom centru. Problematična je bila desna noga.

- Gospodin Vuds pretrpeo je određene ortopedske povrede na desnom ekstremitetu, koje su morale da se saniraju operacionim zahvatom na UCLA centru, koji spada u prvu kategoriju. Frakture, koje su uticale na gornji i donji dio noge su stabilizovane uz pomoć metalne poluge, koja je dodata. Druge povrede prstiju i zglobova pete su stabilizovane uz pomoć metalnih iglica. Operacija je bila neophodna kako bi se olakšao pritisak na mišiće i smanjio otok - naveo je Aniš Mahadžan, hirurg sa Harbor-UCLA Medicinskog centra.

Dodaje se da je Vuds trenutno budan, svjestan svega oko sebe i da se oporavlja u bolničkoj sobi. Njegov tim se istovremeno zahvalio svim doktorima, kao i policiji i vatrogascima koji su brzo reagovali i spriječili možda još veću tragediju.

Ističe se da neće biti daljih obavještenja o njegovom stanju, a Vudsov tim se zahvaljuje svima na lijepim željama za oporavak.

(Telegraf.rs)