Tanasković na debiju dokazao da će biti veliko pojačanje za KK Borac

19:43, 20.09.2020.
Izvor: ATV
Da će biti veliko pojačanje za "crveno-plave" Nikola Tanasković je pokazao odmah na debiju protiv Tamiša, kojem je ubacio 20 poena uz 10 skokova. Tako je bivši igrač Partizana na najbolji mogući način započeo svoj mandat u banjalučkom klubu. Njegovim dolaskom Borac je dobio na širini na poziciji pet, a Tanasković je zadovoljan početkom u novoj ekipi.

"Nema nikakvih nepoznanica, poznajem dosta igrača, tako da sa te strane nema problema. Sa saigračima se uvijek brzo uklopim. U ekipi je dobra atmosfera, vidjećemo kako će sve izgledati kada počne sezona", rekao je Tanasković.

U Partizanu je dijelio svlačionicu sa Božom Đumićem, sa kojim su mu se putevi ponovo ukrstili. Prošle sezone nastupao je za Megu, a period proveden u “crno-bijelom” gdje je započeo karijeru, bio je, kaže, jako važan za pravilan razvoj. 

"Na taj period gledam kao na jedno ogromno iskustvo i veliku školu za dalju karijeru. Očekivanja od predstojeće sezone su na najvišem nivou. Ukoliko budemo igrali ABA ligu 2 želimo da ostvarimo što bolji plasman. Što se tiče domaćeg prvenstva i tu želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu", izjavio je Tanasković. 

Nije još mnogo vremena ostalo do početka Lige BiH. Borac će u prvom kolu, trećeg oktobra, igrati na svom terenu. U Banjaluku stižu košarkaši Tuzle.