Jednoglasna odluka delegata Skupštine

Vico Zeljković postao punopravni član Izvršnog odbora FSBiH s pravom glasa

14:44, 25.08.2020.
U hotelu "Hills" na Ilidži danas je održana redovna sjednica Generalne Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Zbog specifične situacije uslijed pandemije korona virusa, učesnici sjednice su bili smješteni u nekoliko hotelskih sala, povezanih video linkom. Poslije izbora radnih tijela Izborna komisija je konstatovala da je od 60 delegata sjednici prisustvovalo 56, tako da je Skupština imala potrebni kvorum za rad i donošenje odluka.

Između ostalog, treba izdvojiti da su delegati Skuptšine jednoglasnom odlukom verifikovali izmjenu člana Izvršnog odbora iz FSRS. Naime, aktuelni predsjednik FSRS Vico Zeljković zamijenio je Mileta Kovačevića, te je postao punopravni član Izvršnog odbora FSBiH s pravom glasa.

Također, delegati Skupštine jednoglasno su usvojili: Izmjene i dopune Statuta NS/FS BiH; Imenovanje Izborne komisije NS/FS BiH;

Nakon prezentacija usvojeni su: Izvještaj o radu NS/FS BiH za 2019. godinu; Izvještaj o izvršenju plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2019. godinu; Revizorski izvještaj NS/FS BiH za 2019. godinu;

Predstavljeni su i usvojeni: Plan rada NS/FS BiH za 2020. godinu; Plan prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2020. godinu.

Izvještaji i planovi su sadržavali i video prezentacije, a ocjena je da je sjednica Skupštine veoma dobro pripremljena i uspješno završena nakon sat vremena.