Najboljima dodjeljene plakete

Zoran Talić svečano zatvorio 9. međunarodni plivački miting "Borac Grand Challenge 2019”

18:14, 20.10.2019.
Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, svečanom dodjelom priznanja, zatvorio je danas 9. međunarodni plivački miting "Borac Grand Challenge 2019” na kojem je učestvovalo oko 110 takmičara iz regiona i Evrope. Talić je na zatvaranju devetog međunarodnog plivačkog mitinga koji je održan na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci izrazio zadovoljstvo što je na turniru učestvovao veliki broj mladih takmičara. On je napomenuo da je riječ o tradicionalnoj i uspješnoj manifestaciji koja se nakon kraće pauze vratila na velika vrata.

"Ovom prilikom se zahvaljujem plivačkom Klubu Borac i gospodinu Paniću koji su organizovali turnir. Razgovarali smo da se ovo treba nastaviti i sledeće godine, kako je to bilo u prethodnom periodu oko Vidovdana. Ovde je predivno biti zbog sve djece koja su učestvovala i zbog svih ovih mladih ljudi koji vjeruju u plivački sport. Banjaluka je danas dobila nove prijatelje iz inostranstva koji su došli, prepoznali Borac i Banjaluku, te im se  ovom prilikom zahvaljujem u ime grada što su došli. Uvijek ćemo slati poruke da Banjaluka ima svoje ljude koji mogu da organizuju uspješne plivačke mitinge i nadam se da ćemo danas sutra sa naših bazena poslati i buduće olimpijce“ rekao je Talić.

Željko Panić sportski direktor plivačkog kluba Borac i organizator turnira, istakao je da je miting prošao na visokom nivou, što će biti cilj u narednom periodu te zahvalio Predsjedniku Skupštine grada na podršci.

“Već smo napravili plan za iduću godinu kada bi se turnir trebao održati u mjesecu junu, odnosno zadnji vikend juna mjeseca. Turnir bi trebao I da se nadje u FINA kalendaru, kalendaru svjetske plivačke organizacije” rekao je Panić. 
Za najboljeg plivača mitinga proglašen je  Adi Mešetović, mlada nada plivačkog kluba Borac.