Tajger Vuds predoziran, čeka ga 12 mjeseci odvikavanja

16:12, 15.08.2017.
Thumbnail

Američka policija je saopštila da je slavni golfer Tajger Vuds, koji je u maju ove godine pronađen kako u desnoj kolovoznoj traci spava u automobilu čiji je motor bio upaljen, bio pod snažnim uticajem supstanci koje je unio u sebe.

Kako se navodi u nalazu toksikologa, analiza urina je pokazala da je Vuds istog dana koristio različite lekove, protiv bolova, za spavanje i protiv anksioznosti, a pronađeni su i tragovi THC-a, hemijske komponentne marihune. U njegovom uzorku pronađeni su tragovi ljekova Vikodin, Dilaudid, Ksanaks, Ambijen i pomenuti THC.

Podsjetimo, slavni američki sportista uhapšen je u maju na Floridi zbog "vožnje pod dejstvom opijata". Tako je, bar, glasila prva informacija, uz dodatak da je čuveni sportista skoro četiri sata proveo u okružnom zatvoru u Palm Biču, a da po izlasku nije želio da daje izjave. Pomislilo se da je možda bio zaustavljen tokom vožnje, ali... 48 sati kasnije, u javnost su isplivali i šokantni detalji ovog događaja.

Vuds je, naime, pronađen u kolima. Kada mu je policija prišla i probudila ga, 41-godišnji sportista je na sva pitanja odgovarao prilično nerazumljivim govorom, koji je potom u izvještaju opisan i rečima "otežan, spor, prilično konfuznog sadržaja".

Čas je policajcima govorio da se vraćao iz Los Anđelesa, čas da je upravo odigrao partiju golfa, a čas priznavao da nema predstavu gdje se nalazi.

Testiranjem na licu mjesta utvrđeno je da nije konzumirao alkohol, kako su brojni američki mediji najprije izvjestili javnost, ali je zato pao na svim drugim testiranjima koje je policija obavila na lokaciji na kojoj je pronađen. On nije uspio da stoji na jednoj nozi, nije uspio da hoda nekoliko koraka po pravoj liniji, pa je zato i priveden.

U međuvremenu je osvajač 14 najvećih titula u golfu priznao da je vozio pod uticajem opijata, čeka ga 12 mjeseci učešća u programu odvikavanja, a kako sam kaže, "potražio je profesionalnu pomoć, kako bi lijekove koristio kako i treba".

On je nekoliko nedjelja pred pomenuto privođenje četvrti put bio podvrgnut operaciji leđa, koja je samo produbila njegovu životu krizu. Poslednji turnir ovaj sportista, koji je zaradio više od milijardu dolara, osvojio je 2013. godine, u decembru 2016. se vratio golfu poslije 15-mjesečne pauze, ali je u februaru ove godine opet morao da se povuče, zbog pomenutih bolova u leđima.

(Blic.rs)