U OKK Borac žele vratiti košarku u Banjaluci na stari put

22:22, 10.02.2016.
Thumbnail

 Prvi dio sezone u prvoj ligi Srpske, Omladinski košarkški klub "Borac" završio je sa polovičnim učinkom-pet pobjeda i pet poraza.

Nakon ne baš blistavog starta, crveno plavi su uhvatili zalet,  te su u posljednja četiri kola vezali isto toliko pobjeda. Loš početak, kaže trener Boja Božić, ne trebe da čudi, s obzirom da su ostali bez gotovo čitavog tima iz prošle sezone. Ipak , serija trijumfa dala je novi vjetar u leđa, iako je klub u teškom stanju.

Problemi koji prate ovaj klub već nekoliko godina, odvano su ispričana priča. Nije tajna da su nekada košarkašima Borca tekli med i mlijeko, ali nakon što su sponozori zavrnuli slavinu, kako to obično biva usljedio je sunovrat. Kako finansijski, tako i rezultatski. Već tri sezone klub tavori u prvoj ligi Srpske. Ipak, nisi svi digli sidro kada je zagustilo. Počevši od trenera Božića, pa do mladića  koji danas brane boje Borca i koji čine daleko najmladju ekipu u Ligi. Ponosno ističu prefiks banjalučka, ispred ekipa, kao i zajedništvo koje ih krasi. Iako je plata misaona imenica, iako ih je na treningu nerijetko taman toliko da igraju pet na pet, motiva im ne nedostaje.

Košarkaši Borac prvi dio sezone otvaraju gostovanjem u Prijedoru. Do tada će biti ozvaničena i saradnja sa košarkaškim klubom Basket 2000 oko rada sa mlađim kategorijama. Kako kažu, sve sa ciljem da se košarka u Banjaluci bar koliko toliko vrati na stari put.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!