Uhapšeni mladić i maloljetnik, iz obijesti mučili i zapalili beskućnika

22:47, 20.07.2017.
Thumbnail

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu rasvijetlili su teško ubistvo u pokušaju i razbojništvo, uhapsili M. Ć. (23) i priveli jednog maloljetnika.

Osumnjičeni se terete da su u Zemunu fizički zlostavljali jednog muškarca i oteli novac od njega, a potom ga polili benzinom i zapalili, saopštio je MUP.

Postoje osnovi sumnje da su istog dana izvršili i razbojništvo nad još jednim oštećenim, od koga su uz primjenu sile i fizičko zlostavljanje oduzeli mobilni telefon.

Policija intenzivno traga za još tri osobe za koje se sumnja da su učestvovale u izvršenju ovih krivičnih djela.

Po nalogu nadleženog tužilaštva, osumnjičenom M. Ć. je određeno zadržavanje do 48 sati, dok se maloljetno lice privodi nadležnom tužiocu.

Inače, muškarac sa teškim opekotinama zbrinut je na VMA, M. P. (58) iz Zemuna prvo su mučili, pa živog zapalili nepoznati muškarci.

Život mu je u opasnosti, jer mu je 70 odsto tijela pod opekotinama. Mučenje se dešavalo sinoć preko puta "Metroa" u Zemunu.

Čovjek je prebačen u bolnicu nakon što je "prethodno mučen, čupani su mu nokti, a na kraju je zapaljen", prenijeli su danas beogradski mediji.

"On ima opekotine, ali je svjestan i stabilan", rekli su na VMA.

Kako kažu u Hitnoj pomoći, u pitanju je muškarac od 58 godina, koji je imao opekotine po celom telu. Bio je svjestan i razgovarao je.

Prema nezvaničnim informacijama, objavljenim u beogradskim medijima, stradali je Milivoje P. (58), koji je najvjerovatnije beskućnik. Prema njegovim izjavi datoj policiji, trojica Roma su ga mučila nekoliko sati, zatim polili benzinom i zapalili.

On tvrdi da ih ne zna odranije i da je u pitanju samo iživljavanje, te da su ga mučili iz čiste obijesti.

(B 92, Alo)