Upecao soma od 105 kilograma i dugačkog oko dva i po metra

21:34, 07.09.2017.
Thumbnail

Sportski ribolovac Predrag Radosavljev ulovio je danas popodne kraj Žeželjevog mosta u Novom Sadu pravu dunavsku neman – soma teškog 105 kilograma i dugačkog oko dva i po metra.

Predrag kaže da je borba sa rečnim gorostasom trajala oko 25 minuta i da ne bi uspio da ga ubaci u čamac da mu u pomoć nisu pritekla dva momka.

- Pecao sam iz čamca dvadesetak metara od obale na varalicu glavinjaru sa strunom debljine 0,20 mm nosivosti do 20 kg i predvezom od 0,45 mm nosivosti do 15 kg, na štapu akcije 100 grama i mašinicom veličine 4000 i uopšte nisam bio spreman na to da će se zakačiti tolika riba. Zato je borba bila naporna jer sam se trudio da mi ne pokida pribor. Čak mi je dva puta pobjegao sa kuke a onda su mi dva momka pritekla u pomoć i uspjeli smo da ga savladamo – priča Predrag za ‘’Blic’’.

som 3

Predrag je dugogodišnji ribolovac i član je Udruženja sportskih ribolovaca ‘’Šaran’’ iz Petrovaradina, a najveći ulov do sada mu je bio som težak 38 kilograma.

- Svi u udruženju su potvrdili da na pecaljku niko nije ulovio ovoliki primjerak u zadnjih 50 a možda i više godina. Dešavalo se da ribari mrežom uhvate i neke veće primjerke, ali pecaljkom, na sportski način, ne znam da li je to ikome pošlo za rukom – s pravom  se pohvalio Predrag.

Inače, on se godinama takmiči u ribolovu i osvojio je prvo mesto na ‘’Zlatnoj bućki’’ u Kanjiži 2015. godine, a ekipno je postigao najveći uspjeh na takmičenju u Zvorniku gdje je sa prijateljima iz USR ‘’Šaran’’ osvojio takođe prvo mjesto u lovu soma bućkom.

(Blic.rs)