Centar za socijalni rad: Podijeljeno 4.500 paketa, pripremljeno još 2.000

22:18, 18.05.2020.
Izvor: ATV
Od izbijanja epidemije korona virusa do danas, više od 4.500 paketa sa osnovnim životnim namirnicima podijeljeno je ugroženim sugrađanima, a akcija će biti nastavljena i u narednim danima, podjelom još oko 2.000 paketa, potvrđeno je u Centru za socijalni rad.

Kako se navodi iz ove ustanove, podjela paketa za socijalno ugrožene kategorije stanovništva je počela 24. marta i obuhvatila je oko 13.500 stanovnika našeg grada.

"Na početku akcije "Niste sami", uspostavljene su telefonske linije na koje se javio veliki broj sugrađana kojima je potrebna pomoć u hrani i higijenskim sredstvima, kao i psihološka pomoć. Svi paketi su podijeljeni na kućne adrese građana uz pomoć radnika Centra za socijalni rad, zatim kolega iz Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, te predsjednika i članova savjata mjesnih zajednica", rekla je Irena Joldžić, direktor Centra za socijalni rad.

Kako najavljuju, Centar za socijani rad će ovu akciju nastaviti i u narednom periodu kada će biti podijeljeno dodatnih 2.000 paketa pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Pakete je obezbijedio Grad Banja Luka, a građani se mogu javiti na kontakt telefone broj: 051/328 510, 051 328 511.

Tokom epidemije korona virusa, u akciji "Niste sami", putem humanitarnog broja koji je bio u funkciji do 29. aprila, Grad Banja Luka organizovao je besplatnu dostavu namirnica i sredstava za higijenu za sve ugrožene kategorije stanovništva, a potom i besplatnu dostavu lijekova za sve sugrađane starije od 65 godina, jer im je bilo onemogućeno kretanje. Ovu akciju pomogle su brojne društveno odgovorne kompanije.