Udruženja građana "Petrićevac"

Ko stoji iza zahtjeva da se Đukanović proglasi "personom non grata"?

19:24, 10.02.2020.
Izvor: ATV
Pavla Kneževića, koji je predao prijedlog Gradskoj upravi, mediji su ranije dovodili u vezu sa PDP-om i predsjednikom Gradskog odbora te stranke, Draškom Stanivukovićem. Na pitanje da li ima veze s tom opozicionom partijom, s obzirom na to da se nalazi na fotografijama sastanka održanog prvog februara, na kome je Gradski odbor PDP-a birao kandidate za odbornike, Knežević tvrdi da nema ali potvrdjuje da je na sastanku bio.

"Ja sam pozvan na taj sastanak informativno. Ja kandidat PDP sigurno neću biti, a razmotriću da li ću biti kandidat ispred Udruženja građana "Petrićevac", ako se naravno, svi građani na Petrićevcu slože kao i članovi udruženja", rekao je Pavle Knežević, predsjednik Udruženja građana "Petrićevac".

Fotografije sa sastanka objavio je  Draško Stanivuković i napisao da su ''radni zadaci, obilazak terena, razgovor sa građanima i još mnogo toga su stvari koje svaki kandidat mora da prođe kako bi izborio priliku da bude na listi PDP-a i dobije šansu da se bori za odbornički mandat''. Na prijedlog da se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović proglasi „personom non grata" u Banjaluci, iz Gradske skupštine stiže pojašnjenje da svaki građanin ili udruženje građana ima pravo upućivati organima Grada predstavke i pritužbe i davati prijedloge za rješavanje određenih pitanja iz njihovog djelokruga. Ipak, ovaj prijedlog je specifičan. 

"Svi relevantni akti, odnosno Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut grada Banja Luke ne poznaju formu „persone non grata", kazao je Igor Šukalo, generalni sekretar Skupštine grada.