Portparol SNSD-a

Kovačević: Podrška prijedlogu da Ključ grada bude dodijeljen Vučiću

10:19, 05.03.2021.
Izvor: Srna
SNSD u potpunosti podržava i pozdravlja prijedlog Gradskog odbora ove stranke u Banjaluci da Ključ grada sa Poveljom "Počasni građanin Banjaluke" bude dodijeljen predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, rekao je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Smatramo da su razlozi za ovakav prijedlog i te kako očigledni i da ih nije potrebno posebno objašnjavati. Ali, ono što ipak moramo da kažemo jeste da su odnosi Srpske i Srbije u mandatu Vučića doživjeli vrhunac", rekao je Kovačević.

On je naveo da definitivno Republika Srpska u Vučićevom mandatu uvijek može računati na podršku i pomoć Srbije.

"Brojni su primjeri takve podrške širom Srpske, ali naravno i širom našeg glavnog grada Banjaluke", naglasio je Kovačević.

Iz tog razloga, dodao je on, u SNSD-u su apsolutno uvjereni da će Skupština grada prihvatiti takav prijedlog Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i da će na Dan grada Banjaluka Ključ grada sa Poveljom "Počasni građanin Banjaluke" biti i uručen predsjedniku Srbije, prijatelju Republike Srpske, Aleksandru Vučiću.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić iznio je danas prijedlog SNSD-a da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, povodom 22. aprila – Dana grada Banjaluka, bude dodijeljeno najviše gradsko priznanje Ključ grada Banjaluke sa Poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka".