Banjaluka

Kružni tok na Laušu zvanično pušten za saobraćaj

19:52, 19.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U banjalučkom naselju Lauš večeras je pušten u saobraćaj kružni tok, u vrijednosti 650.000 KM, zahvaljujući kojem će znatno biti rasterećen saobraćaj na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica na raskrsnici Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića.

Projekat su zajednički realizovali grad Banjaluka i preduzeće "Putevi Republike Srpske", koje je investitor, a izvođač je preduzeće "Kozaraputevi".

Puštanje u saobraćaj ozvaničili su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić.

Trninić je istakao da se na ovaj način doprinosi rasterećenju saobraćaja u Banjaluci, gdje ima registrovanih 400.000 vozila.

"Vrlo brzo ćemo realizovati još projekata s ciljem rasterećenja saobraćaja", naveo je Trninić.

Radojičić je rekao da je ovo osmi kružni tok u Banjaluci izgrađen u protekle dvije godine i istakao da bi novootvorena kružna raskrsnica na Laušu, koja je dugo očekivana, trebalo da znatno rastereti saobraćaj.

On je dodao da je u planu izgradnja još kružnih raskrsnica u gradu.

Ovaj kružni tok je izgrađen u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada.

Iz banjalučke Gradske uprave ranije je najavljeno da na Laušu treba da počne i gradnja nove saobraćajnice između Paprikovca i ovog naselja, preko voćnjaka nekadašnje "Ekonomije", kojom bi bila rasterećena raskrsnica kod restorana "Sirano" i saobraćaj kroz Karađorđevu ulicu.

Za ovaj projekat su riješeni imovinsko-pravni odnosi i obezbijeđena sredstva uz pomoć Vlade Republike Srpske.