Konferencija beba

Nemanja, Tara i Ana najpoznatije ovogodišnje bebe u gradu

16:37, 12.07.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Tradicionalna manifestacija „Konferencija beba“ održana je danas u banjalučkom Parku "Petar Kočić".

Konferenciju je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić koji je naglasio da svaka lokalna zajednica, pa tako i Banjaluka, može da bude zadovoljna kada može da podrži ovakvu manifestaciju.

"Trudimo se da pružimo konkretnu podršku da natalitet bude na višem nivou, podržavamo vantjelesnu oplodnju za porodice koje podnesu zahtjeve, sa donatorima smo u proteklom periodu mnogo uložili u dječija igrališta, sve sa ciljem da porodicama i djeci bude što ugodniji život i odrastanje u našem gradu", rekao je Amidžić.

On je dodao da Grad ima odličnu saradnju sa udruženjem koje predstavlja višečlane porodice u smislu da im se pruža infrastrukturna i logistička podrška kako bi udruženje moglo da radi, a i materijalno se pomaže kada su u pitanju polazak u školu i svi značajni datumi u odrastanju svakog djeteta.

Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, Bosiljka Bošnjak, rekla je da ove godine na poziv ministarstva manifestaciju „Konferencija beba“ organizuje 37 lokalnih zajednica u Srpskoj, što je najveći broj do sada.

Najmlađa beba na današnjoj „Konferenciji beba“ u Banjaluci bio je Nemanja Vujinović star mjesec dana, Tara Radovančević je beba sa najviše braće i sestara, dok je najstarija beba jednogodišnja Ana Bilanović koja danas slavi prvi rođendan.

U zabavnom dijelu programa učestvovali su mališani iz vrtića „Maslačak“ i „Sreća“, te djeca iz škole za manekene IVAS iz Laktaša, koja djeluje u okviru Centra za djecu, omladinu i porodicu. Bili su tu i animtor za djecu Nidžo Radoznalac, klovnovi Žuži i Buži, te mađioničar Zoro.

Nagrade bebama obezbijedili su "Tržnica", "Euro ekspres-brza pošta" i kompanija „Bio tehnolodži i genetiks“. Na ovogodišnjoj konferenciji učestvovali su predstavnici škole za trudnice „Radosnica“ koji su dijelili promotivni materijal i poklone za majke i bebe.

Ovogodišnju „Konferenciju beba“, Grad Banjaluka je organizovao na poziv Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a u saradnji sa Udruženjem „Sva djeca svijeta“.