Gradska uprava

Popločana pješačka zona pored Banskog dvora

12:02, 13.12.2019.
Izvor: ATV
Intenzivirani su radovi na popločavanju pješačke površine ispred Banskog dvora, u okviru obnove centralne pješačke zone, vrijedne 1,2 miliona KM.

"Poslije okončanih radova na podzemnim instalacijama, ovih dana završeno je i postavljanje granitnih ploča uz bočnu stranu Banskog dvora prema Palati Republike Srpske. Sada se radi na dijelu ispred glavnog ulaza. Nedavno su na ovom prostoru posađena i nova stabla uz Banski dvor, a u ovom malom drvoredu našle su se i dvije sekvoje, koje do sada nisu sađane u gradskoj jezgri", rekli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Tako će poslije obnovljenog Banskog dvora, i okolina ove ustanove kulture uskoro zablistati u novom sjaju.

Kao i u već obnovljenom "Parkiću", i u nastavku pješačke zone biće izgrađene betonske klupe, a uz njih, biće instalirani i držači za bicikle.

Po završetku ove faze radova, građevinci će ući u radove na drugoj strani pješačke zone, uz Palatu predsjednika, pa sve do zdanja Akademije nauka.

Obnova pješačke zone počela je u septembru, a prema ugovoru, izvođač radova ima rok od 150 radnih dana da završi ovaj posao.

Ovogodišnjom fazom obnove planirana je dionica na potezu od rekonstruisanog "Parkića" do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici bana Milosavljevića.