Gradska uprava

Pri kraju oslikavanje pasaža u Gospodskoj ulici

13:55, 31.10.2019.
Izvor: ATV
Oslikavanje pasaža u Gospodskoj ulici, u okviru projekta tzv. malih intervencija, privodi se kraju, a očekuje se da bi ovaj posao trebalo da bude okončan za nekoliko dana.

Mlade umjetnike, koji rade na projektu "Tri pasaža", danas su obišli zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić i predstavnici Tima za male intervencije u prostoru, na čelu sa profesorom Milenkom Stankovićem.

"Život grada nisu samo krupni projekti već i male intervencije u prostoru. Iako po nazivu male, mi im pridajemo veliki značaj, a iza ovoga stoji čitav tim ljudi koji je pokazao svoj talenat i umjetnički duh u uređenju prostora. Kao grad moramo da vodimo računa i o malim stvarima i vjerujujem da će se mnogi obradovati ovom projektu", rekao je Amidžić.

Šef Tima za male intervencije u prostoru, Milenko Stanković, kazao je da su "Tri pasaža" pilot projekat sa ciljem da aktivira zapuštene prolaze prema starom zanatskom centru.

"Jedan od pasaža oslikan je u motivima Zmijanjskog veza i na to smo posebni ponosni", rekao je Stanković i dodao da će dogodine biti uređeni i pasaži iz pravca Jevrejske ulice.

Željka Paić, arhitekta i umjetnik, koja radi na jednom od pasaža, u svom radu je kombinovala arhitekturu i slikarstvo.

"Prostorne iluzije su ovaj prostor oživjele i dale mu određenu dinamiku. Veoma je zahtjevan posao, jer podrazumijeva poznavanje različitih oblasti, a potrebno je i mnogo preciznosti", zakljčila je Paić.