Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić: Most u Docu biće simbol Banjaluke

11:22, 08.11.2020.
Izvor: RTRS
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić na ceremoniji početka gradnje mosta u Docu rekao je da će ovaj most biti simbol i razglednica grada.

- Oko nas nastaje Banjaluka 21. vijeka. Ovo je veliki dan za naš grad. Јesmo opterećeni nekim drugim temama, ali ovako krupni projekti će se vidjeti tek sa generacijama koje dolaze - rekao je Radojičić.

Radojičić je rekao da je ovo nova silueta i nova razglednica grada, koju će, nadam se, turisti fotografisati kao što su fotografišu Kastel. 

Kaže da je prva faza izgradnje novog mosta u banjalučkom naselju Dolac, vrijedna 7,5 miliona KM, te da će on povezati centar grada i naselja Obilićevo i Starčevica.

- Izradnja mosta u Docu sadrži sedam faza i ne podrazumijeva samo izgradnju najvećeg mosta, već i rekonstrukciju saobraćajnica i priobalnog dijela na obje strane Vrbasa. U prvoj fazi gradiće se kolski most namijenjen za saobraćaj motornih vozila, sa četiri saobraćajne trake, u oba smjera, ukupne širine oko 21 metar - naveo je Radojičić.

Rekao je da je rok za izvođenje radova dvije godine.

- Ovo je komplikovan i složen projekat jer će novi most, ne samo biti jedan od simbola grada, već će u saobraćajnom smislu kvalitetnom vezom povezati lijevu i desnu obalu Vrbasa i centar grada sa Obilićevom i Starčevicom - istakao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.